El joc inicialment només estava disponible en anglès, però ara ja esta també traduït en espanyol (es pot escollir idioma a la la darrera opció de la primera pantalla). A la següent pantalla es demana un nom d’usuari i ja podem començar a jugar.
Un vídeo ens presenta la mecànica del joc, amb els diferents camins que poden sorgir en funció de les nostres decisions, i els 8 personatges diferents disponibles per escollir, donant-nos la benvinguda a «Anywhere» (qualsevol lloc).
Un cop escollit el personatge es van plantejant les situacions pròpies de cada perfil, donant 2 possibles camins (una mica en la línea dels llibres de «crea la teva pròpia aventura» que es van fer força populars i que ens feien anar endavant i endarrera buscant el número de pàgina depenent del camí que anàvem escollint).
En general de les opcions plantejades no són gaire evidents i busquen més l’error involuntari per tal de mostrar a continuació com es pot girar la història en funció de la decisió pressa anteriorment. Les possibilitats del joc, en aquest sentit, són moltes i molt variades, ja que els temes tractats en relació a l’ús d’internet i les TIC també són diferents depenent del personatge escollit. Potser es troba a faltar informació a priori de quins temes es tracten a cada història per poder dirigir una mica l’orientació, tot i que això podria anar en detriment del possible efecte sorpresa.
Enlace: https://www.digitalcompass.org/
Género: -
Digital Compass “Where are you headed?” (que vindria a dir Brúixola Digital “Cap a on vas?”) és un joc educatiu interactiu per aprendre els fonaments de la ciutadania digital a través de l’animació en una experiència interactiva de tipus “tria la teva propia aventura”, ja que dóna als nens la llibertat d’explorar com les decisions preses en les seves vides digitals poden afectar les seves relacions i futur.
És un joc perfecte per treballar a classe amb els estudiants de cursos intermitjos, fent que explorin amb llibertat els dilemes digitals, aprenent a prendre decisions bones (i no tan bones), i provar possibles solucions a través d’històries i mini-jocs, tot això sense posar en risc la seva reputació online en el món real. S’anima als estudiants a reflexionar sobre la presa de decisions responsables, la consciència personal i social, així com la construcció de relacions positives amb els seus companys.
El joc integra perfectament els ambients d’aprenentatge combinat i ha estat dissenyat per Common Sense, una Associació que qualifica, educa i advoca pels nens, les famílies i les escoles dels EEUU.
Podeu descarregar-lo en format App disponible per iOS i Android, o bé jugar-hi directament online al següent enllaç.
Aquí podeu veure un vídeo demostratiu: