Seguint la triple F
SuperCell es distingeix per crear jocs que són Fàcils d’aprendre, Fàcils de jugar- en partides curtes de no més de tres minuts- i Fàcils per guanyar i progressar. Aquesta mateixa fórmula és la que segueix Clash Royale, el seu últim joc.
I és que, es tracta d’una proposta molt simple. En essència és un “un contra un” en el qual hem de destruir les fortificacions del rival alhora que defensem les nostres. En total, dues torres i un castell. Com ho fem? Molt senzill. Per torns, usem cartes que cobren vida. L’elecció d’unes o d’altres és essencial i ens farà guanyar o perdre la batalla. En posar-les en funcionament gastem elixir d’una barra que es va emplenant de nou lentament.
Per tant, l’estratègia juga un paper molt important, encara que també ho fa la sort. Dependrà de les cartes que ens toquin.
Passant per caixa
A diferència de Clash of Clans, on comprar gemmes és menys necessari, en Clash Royale s’acaba convertint en un element gairebé indispensable per seguir jugant. El motiu és que, per jugar i obtenir recompenses que ens permetin millorar, hem d’esperar i esperar o gastar gemmes i or.
Quan acaba la batalla, obtenim cofres com a premi. Per obrir-los, és necessari que passi un cert nombre d’hores (3, 8, 12 o fins a 24). El problema és que, després de jugar diverses partides, ja no podem emmagatzemar més cofres, per la qual cosa la solució és esperar o pagar per obtenir el premi al moment. A més, només podem obrir un cofre alhora.
Amb aquests, obtenim noves cartes i millores per les quals teníem anteriorment. Amb l’or, millorem les habilitats i les nostres fortificacions. Això sí, no és fàcil d’aconseguir, fet pel qual incita a passar per caixa. Sí que és cert que cada determinat nombre de batalles ens regalen cofres i corones gratis, però generalment són poc en quantitats i d’importància poc significativa.
En resum, compte amb els famosos micro-pagaments en forma de gemmes de SuperCell. Per 0.99€ podem comprar un bon nombre d’elles i com és per només un euro… podem caure en la temptació de comprar i comprar de manera absurda.
Juga en equip
Com en Clash of Clans, aquí també podem crear el nostre propi grup d’amics per jugar o unir-nos a un altre existent. Amb ells podem parlar, demanar o donar copes o combatre en partides privades. Compte, això sí, amb el component online.
El millor:
Personatges de Clash of Clans.
Entreté les primeres hores.
El pitjor:
El sistema de micro-pagaments és molt descarat.
Resulta repetitiu amb el pas de les partides.
Conclusions:
Clash Royale és una interessant proposta que obtindrà l’èxit per portar el segell de SuperCell i els personatges de Clash of Clans. No obstant, ni és tan divertit com a aquest, ni aquí és tan important l’estratègia, sent la sort un element determinant. En les partides, hem de saber com gestionar les nostres cartes i esperar al nostre moment per atacar. D’altra banda, malgrat ser un free-to-play, la veritat és que si volem jugar més de dues o tres vegades a l dia, és gairebé necessari pagar per obtenir gemmes. En definitiva, una opció interessant però que no arriba al nivell de l’altra obra magna de la companyia finesa.
Firma: J. Carlos Amador
Quan una fórmula té èxit, es repeteix una vegada i una altra fins a la sacietat. Per això, innovar és difícil. Sembla que els nois de SuperCell s’han atrevit a això. Com a resultat, tenim un joc una mica irregular.